pls click here

Click me too :)

adsadsadsadsads

Monday, February 14, 2011

Katakan 'TAK MBOH' pada beg plastik :)

Terengganu is going green too :) 

12 comments:

ctpayong said...

salam

betol tu. boleh aje kita pakai beg kertas bila beli grocery macam mat salleh tu.

yg baik kita kena lah ikut.

mrs.sabri said...

tak mboh..tokse..

kyle said...

btol ctpayong :)
senang bawa anak2 sume g tlg angkat je, hehehe

Nurul Faezah said...

Hik3~ skrg nih sy pon jarang mintak plastik dr kedai.. Takmboh plastik bohhhh!! hik3~ terer x? ^^,

http://ifazafrah.blogspot.com/2011/02/hangin-tak-tentu-pasal.html

F.I.C.K.R.Y said...

Dekat Beijing dah lama praktiskan kempen tanpa beg plastik ni..

Bukan setakat hari Sabtu jer.. tapi setiap hari.

That's how Beijing keep their country clean and clear from 'plastic's pollution' hahaaa..

Misz-sakura said...

tak mboh ? haha klaka je bahasa terengganu tuu =D

mykhalis said...

haha..nice..baru la meresap dalam jiwe rage..

kyle said...

fickry: haha, malaysia baru je nak start, tapi xpe, better late than never kan, hehe.....harap2 setiap ari kurangkan plastik, kesian kat penyu2...huhu

nuriz said...

nak kata tak sei buleh dak hehe

patutnya setiap hari le lagi bagus..tapi untuk permulaan ni ok le tu dr tak buat langsung

Cik Kyla said...

selamatkan bumi kita.. :D
i love green ^^

Pirate said...

one of the solution, pakai jaket dan suar byk poket... dgn backpack skali

grOundnUt said...

hahahaha...tapi ada tak yang masih menjual beg plastic pada pengguna??meh baca entry yang sama...^^'
http://groundnutsikacangtanah.blogspot.com/2011/01/hari-sabtu-ialah-hari-no-plastic-bag.html